
Een animatie is een soort serie van beelden die elkaar heel erg snel opvolgen en daardoor een illusie geven van een bepaald beeld. Het maken van deze animaties wordt ook wel animeren genoemd.
Met de komst van de films aan het einde van de negentiende eeuw ontstond er een nieuwe animatiekunst en werd er een nieuwe soort animaties ingeleid; de tekenfilms. De frames van deze tekenfilms zijn een voor een opgenomen met een speciale soort camera. De meeste tekenfilms bestaan uit 18 tot 24 frames per seconde(!). De meeste bekende producenten van deze tekenfilms zijn Walt Disney en de Warner Brothers.
Met de opkomst van de computers ging er een geheel nieuwe wereld open voor de animatoren. Computeranimaties maakten het opnemen, bewerken en het veranderen van de beelden een stuk sneller en eenvoudiger. Door de opkomst van het digitaal animeren werd het animeren niet alleen makkelijker, maar er ontstonden ook gelijk veel meer nieuwe mogelijkheden. De animator kon hierdoor meer van zijn tijd besteden aan de details van de karakters, de voorwerpen en de achtergronden.
De grootste revolutie in de animatiewereld was natuurlijk de 3D-animatie. Door de driedimensionale objecten digitaal te ontwerpen konden films veel realistischer worden gemaakt dan dat ze waren in 2D-animaties